Veri tabanları

Business, Management and Trade – akademik ve ticari dergi makaleleri, tezler, pazar raporları, endüstri raporları, iş dosyaları ve küresel haberler ve ticaret haberleri;En kapsamlı ABI/INFORM™ veritabanı olup ABI/INFORM Global, ABI/INFORM Trade and Industry ve ABI/INFORM Dateline ve veritabanlarından oluşur. Veritabanı binlerce tam metin dergiler, tezler, çalışma belgeleri, The Wall Street Journal ve The Financial Times gibi kilit öneme sahip gazetelerin yanında ülke ve sektör odaklı rapor ve verileri içerir.
Özellikle akademik kurumlar için tasarlanmış olan Academic Search Complete (ASC), 7,300’ü hakemli dergi olmak üzere, 8,500’den fazla dergiyi tam metin olarak kullanıma sunmaktadır. Academic Search Complete, dünya üzerindeki en kapsamlı çevrimiçi (online) tam metin bilgi bankasıdır. Bu veritabanı, tüm akademik disiplinlerden, 12,500’den fazla dergide yayımlanan makalelerin indeks ve özetlerinin yanı sıra, toplamda 13,200’den fazla yayını (monograflar, raporlar, konferans tutanakları vb.) indeksler.
Gale Cengage Learning Veri tabanı Academic OneFile, 40 milyon fazla araştırmayı hizmetinize sunmaktadır. Full-text olarak dınyaca tanınan dergi, magazin ve gazeteler anlık güncellenmektedir. 14.000 den fazla başlık altında 9.000 den fazla dergi ve 6.500 den fazla full text çalışmanın tamamı Academic OneFile ile tek bir noktadan erişim olanağı sağlamaktadır.
İktisadi ve idari bilimler alanında üretilmiş, dünyanın en kapsamlı tam metin veritabanıdır. Harvard, Standford, Wharton, MIT, Oxford, Cambridge, London School of Economics gibi dünyanın en önemli üniversitelerinin birincil danışma kaynakları arasındadır. Veritabanı içerisindeki tam metin makaleler, 1886’lı yıllara kadar geriye gitmesinin yanısıra (JSTOR’un Business koleksiyonunu büyük oranda içerir), 1.300’den fazla akademik dergide yayınlanan makalelerin atıf bilgilerine de erişmek mümkündür (ISI sadece 234 derginin atıf bilgileri vermektedir ).
1977 yılından itibaren iletişimle ilgili makale özetlerini vermektedir.
Kitle iletisimi  ve İletişim alanlarında 620’den fazla tam metin dergiyi, iki farklı indeksin bileşiminde sunan tam metin kaynak.
Her gün 97 ülkeden, 54 dilde,  2200’den fazla günlük gazeteye tam sayfa orijinal gazete baskısıyla aynı günde ulaşabileceğiniz eşsiz bir güncel gazete koleksiyonudur. Press Reader dunya çapında 7,000’den fazla kutuphaneye ve 12 milyonu askın kullanıcıya erisim sunmaktadır. Günlük gazetelere anında erişim ve 90 günlük arşive erişim sağlamaktadır. Birden fazla dilde görüntülenebilir. Mobil cihazlardan da erişilebilmektedir.
1980 yılından itibaren gazete makalelerini içerir.

JSTOR (Journal Storage) veritabanı, arşiv niteliğinde bir veri tabanıdır. Dergilerin yeni sayılarının yanında, ilk çıkış yılından günümüze kadar olan (son 2-5 yıl hariç) tüm sayılarına erişilmektedir. Antropoloji, arkeoloji, ekoloji, Amerika ve Afrika çalışmaları, Asya çalışmaları, bitki bilimi, işletme, Ortadoğu çalışmaları, ekonomi, maliye, eğitim, fen bilimleri, tarih, dil, edebiyat, felsefe, siyaset bilimleri, nüfus etüdleri, sosyoloji, coğrafya, din, folklör, film, gösteri sanatları, müzik, istatistik ve matematik konularını kapsamaktadır.

Farklı bilimlerin tam metin makale koleksiyonundan oluşan “Oxford Journals” 180′den fazla dergi içermektedir.
Kullanım Kılavuzu: Oxford Journals

Temel bilimler, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik, tıp ve hayat bilimleri konularını içeren (1997′den günümüze) tam metin makale koleksiyonudur.

Bilgisayar, çevre bilim, eğitim, fizik, hukuk, istatistik, işletme, kimya, matematik, materyal bilim, mühendislik, psikoloji, sosyal bilimler, tıp ve sağlık bilimleri konularındaki 1367 adet dergiye tam metin erişim olanağı sağlar.

Mühendislik, teknoloji, tıp, kimya, bilgisayar bilimleri, beşeri ve sosyal bilimler, ekonomi. Veritabanında toplam 2095 dergi bulunmaktadır.
Kullanım Kılavuzu: http://library.erdogan.edu.tr/merkez/download/sd_turkce.pdf

2002 yılından itibaren Web’den erişime açık olan SBVT, ülkemizdeki sosyal ve beşeri bilimler alanındaki araştırmacılara ilgili ulusal literatüre hızlı ve etkin erişim sunmayı amaçlamaktadır. Veri tabanı 28 ayrı konu başlığı altında Türkiye’de yayımlanan süreli yayınları içermektedir. Veri tabanına giren dergiler uluslararası standartlar ölçüsünde belirlenen “Dergi Değerlendirme Kriterleri” doğrultusunda “SBVT Komitesi” danışmanlığında değerlendirilerek seçilmektedir.

Yorum bırakın