İndeks

İndeksler

İndeksler magazin, bilimsel dergi ve gazetelerdeki makalelere erişim için bu makalelerin bibliyografik bilgilerini gösteren danışma kaynaklarıdır.

ASOS İndex

Akademia Sosyal Bilimler Indeksi (ASOS Index), sosyal bilimler alanında düzenli olarak basılı ya da elektronik yayınlanmakta olan “hakemli” dergileri taramayı ve sosyal bilimler alanında indeksleme hizmetini sunmayı hedeflemektedir. Indexte taranmak isteyen dergilerin ASOS Index’e Başvur linkinde sıralanan “süreli yayın kriterlerine” uygun yayınlanıyor olması gerekmektedir.

Türkiye Makaleler Bibliyografyası

(TMB),Türkiye Makaleler Bibliyografyası’nın amacı araştırmacılara çalışmalarında kolaylık sağlamak, araştırma konuları ile ilgili bilgiye ulaşmalarında yardımcı olmak tır. 1952 yılından bu yana Milli Kütüphane tarafından yayınlanmaktadır. TMB, Millî Kütüphane’ye gönderilen bilimsel ya da kültürel ağırlıklı dergilerden seçilmiş makalelerin künyelerini kapsar. 

Arastırmax Bilimsel Yayın İndexi

Arastirmax, bireysel (bilim insanları, araştırıcılar, yazarlar, akademisyenler, öğretmenler, çalışanlar, devlet adamları, vatandaşlar, öğrenciler) ve kurumsal (bilgi uzmanları ve/veya bilgi-belge yöneticileri olarak çalışan kütüphaneciler, arşivciler, enformasyon ve/veya dokümantasyon uzmanları) düzeyde bilgi kullanıcılarının gereksinim duydukları bilgiye, zamanında, güncel, güvenilir, hızlı, eksiksiz, uygun biçimde sınıflandırılmış olarak elektronik ortamda ücretsiz şekilde erişmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş Türkiye’nin ilk tam metin bilimsel veritabanı platformlarından biridir.

Kaynakca.İnfo Türkiye Kaynakçası

Türkiye Kaynakçası veya kaynakca.info, konusu Türkiye olan bir araştırma, öğrenme ve paylaşma ortamıdır.Dört önemli hedefi vardır:

– Türkiye hakkında yayınlanmış her konudan ve her dilden yazılı eserin bibliyografik künyelerini uluslararası standartta toplayıp paylaşıma açmak

– Eser içeriklerinden hareketle hazırlanan e-öğrenme soruları yoluyla öğrenme ortamı oluşturmak;

– Bibliyografik veriler üzerinde bibliyometrik araştırmalar yapılmasını sağlamak ve

– Yorum, değerlendirme/derecelendirme mekanizması aracılığıyla, eserler ve yazarlar hakkında seviyeli tartışmalara zemin oluşturmaktır.

Türkiye Kaynakçası, bu bakımdan disiplinler üstü ve uluslar arası bir kapsama sahiptir.

Yorum bırakın